Thursday, 25 May 2017

Jubah Muslimah Official | 2017 Update Jubah Raya 2.0

PERHATIAN: Admin telah menghantar emel koleksi jubah terkini kepada semua
ahli jubah muslimah yang berdaftar pada hari ini 25-5-2017 (Khamis). Sebarang
kemusykilan boleh terus hubungi admin melalui whatsapp, PM atau emel.



_________________________________________________________


Assalammualaikum wbt


Apa khabar (sis) hari ini? Sihat?
Harapan saya (sis) dalam keadaan yang baik2 selalu.

Subhanallah, kita sudah di berada di ambang Ramadan.
Bulan yang amat dinantikan kehadiranya bagi insan yang
ingin membaiki dan mendekatkan diri kepada Allah SWT.



Di kesempatan yang mulia ni, admin dan seluruh team
Jubah Muslimah ingin mengucapkan
"Selamat beribadah di bulan Ramadan."



Just nak share 10 tips Ramadan untuk (sis). Semoga bermanfaat.
Mohon untuk (sis) panjangkan info ini sebagai peringatan
buat diri kita dan orang sekeliling. InshaALLAH.


  "10 kesalahan paling hit
   ketika Ramadan"  

1. Tidak sahur - puasa org yahudi dan org Islam sama saja, kecuali puasa org Islam ada sahur. Sahur la walau dengan segelas air kosong. 

Sahur terlalu awal - Makan berat lewat malam dan tidur lalu bangkit selepas azan Subuh. Itu bukan sahur, itu supper. ..

3. Terlebih tidur - lebih tidur merugikan masa dan menyebabkan badan dan otak lemah ... Tidur boleh diniatkan sebagai ibadah, tapi kalau over sangat dianggap bedebah. 

4. Berbuka secara buffet sampai buncit - ada juga yang sambung makan selepas solat Maghrib sehingga lewat malam. Tarawih pun tuang!

5. Membazar hingga membazir -lapar mata. Setiap jenis makanan nak diborong. Tak habis, makanan dibuang. ......

6. Sambut Hari Raya mengalahkan Ramadhan -bulan Ramadhan yang dimuliakan Allah, bukan Syawal. Syaitan dibelenggu pada Ramadan dan dibebaskan pada 1 Syawal 

7. Solat tarawih tapi tak qiamullail pada lailatul qadar - Nabi kadang2 meninggalkan tarawih. Tapi Nabi akan struggle pada 10 malam terakhir untuk cari laylatul qadr. Pahala bonus 1000 bulan tu. Wow! ..

8. Puasa tapi tak solat - pahala puasa pending sebab tak solat. Ayoyo! ....

9. Sibuk beribadah, lupa cari ilmu -bulan Ramadan bulan Ilmu... Semua ibadah tiada guna tanpa ilmu. Ada juga yang larang tazkirah ketika Ramadhan

10 Gagal upgrade  iman selepas lalui Ramadhan -ibarat dah harungi sungai yang jernih dan segar tapi kotoran di badan sengaja tak dibersihkan.



⭐ Selamat berpuasa⭐⭐
Let us make this Ramadan as the best Ramadan ever! 


Sekian dulu, untuk emel kali ini. Jemput cuci2 mata lihat
koleksi jubah yang ada.
 Klik je pada gambar untuk info penuh.
Mohon jasa baik (sis) untuk bantu "share" gambar

koleksi jubah raya ini di FB personal...


Semoga Allah membalas jasa baik (sis)



Jaga diri baik-baik ya.
Admin; Iman



Material: FURSAN
Size: 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48
Normal Price: RM229  + RM10 (Postage)
Special Price for members: RM150 + FREE POSTAGE



Material
: Double Georgett
Size: 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48
Normal Price: RM229  + RM10 (Postage)
Special Price for members: RM150 + FREE POSTAGE


Material: Double Georgette
Size: 50, 52, 54, 56
Normal Price: RM269  + RM10 (Postage)
Special Price for members: RM150 + FREE POSTAGE



Material
: Georgette Pearl
Size: 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48
Normal Price: RM229  + RM10 (Postage)
Special Price for members: RM150 + FREE POSTAGE



 



From RM360K (950sf)

Kurma Mariami | Kurang Manis | Kenyal









Wednesday, 24 May 2017

[JEL-32] Jubah Umbrella Moden dengan Lace, Limited Stock ツ

Dari Kiri: Turquoise, Purple, Grey, Brown

Nota: Warna jubah mungkin sedikit berbeza 10-20% daripada warna sebenar disebabkan
faktor pencahayaan dll.





➊ Jubah Umbrella Moden dengan Lace, Limited Stock 
➋ Code: JEL-32
➌ Size: 36, 38, 40, 42, 44, 46, 48
➍ Warna (Dari Kiri): Turquoise, Purple, Grey, Brown
➎ MaterialDouble Georgette
Ciri-cirinya: Ringgan 
Flowy tidak melekap tak ikut bentuk badan tak licin tak berkilat tak jarang tak stretchable


P/S: Unit ukuran adalah dalam "inci". Kalau nak tahu ukurlilit, just darab 2 terhadap nilai lebar OK \(^◡^ )/


JEL-32Ciri- ciri: Span tebal, zip belakang, poket kanan
36384042444648
Bahu14.5"15"15.5"16.5"17"17.5"18"
Lengan22.5"22.5"23"23"23"23"23"
Lebar Ketiak9"10.5"10.5"11"12"12.5"12.5"
Lebar Dada18.5"19.5"20.5"22.5"23.5"24.5"25.5"
Labuh56"57.5"57.5"57.5"57.5"57.5"57.5"
Lebar Pinggul22"23"24"25"26"27"28"
Lebar Kaki44"45"46"47"48"49"50"




➊ Normal Price: RM229 + RM10 (postage)
➁ Special Price for members: RM150 + FREE POSTAGE
(Harga Termasuk 6% GST)
➌ 
Daftar Member (Ahli): http://bit.ly/DaftarAhli-Cara2
➃ Teknik tentukan saiz: http://bit.ly/KaedahTentukanSaiz
➎ Terma & Syarat: http://bit.ly/PembelianJubah
➅ Kaedah Bayaran: http://bit.ly/BIMBm2uCIMB
➐ Order Form: http://bit.ly/OrderFormJubah











































 



From RM360K (950sf)

Kurma Mariami | Kurang Manis | Kenyal | Kering











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...