Tuesday, 24 May 2016

Jubah Muslimah Official | Koleksi Jubah Ramadhan 2016

______________________________________________
PERHATIAN: Admin telah menghantar emel koleksi terkini kepada semua ahli jubah muslimah yang berdaftar pada hari ini 24-5-2016 (Selasa)


Assalamualaikum wbt 

 (sis) Apa khabar? Sihat? Harapan saya, (sis) baik2 selalu hendaknya. Amin

Bagaimana persiapan Ramadhan (sis) sekeluarga tahun ini?
Saya mendoakan agar (sis) dibimbing Allah agar mampu melakukan
kebaikan & segera menuju ketaatan sempena Ramadhan kali ini.

Just nak share 10 tips ini untuk (sis). Semoga bermanfaat.



  10 kesalahan paling hit ketika Ramadhan  

1. Tidak sahur - puasa org yahudi dan org Islam sama saja, kecuali puasa org Islam ada sahur. Sahur la walau dengan segelas air kosong. 

2 Sahur terlalu awal - Makan berat lewat malam dan tidur lalu bangkit selepas azan Subuh. Itu bukan sahur, itu supper. ..

3. Terlebih tidur - lebih tidur merugikan masa dan menyebabkan badan dan otak lemah ... Tidur boleh diniatkan sebagai ibadah, tapi kalau over sangat dianggap bedebah. 

4. Berbuka secara buffet sampai buncit - ada juga yang sambung makan selepas solat Maghrib sehingga lewat malam. Tarawih pun tuang!

5. Membazar hingga membazir -lapar mata. Setiap jenis makanan nak diborong. Tak habis, makanan dibuang. ......

6. Sambut Hari Raya mengalahkan Ramadhan -bulan Ramadhan yang dimuliakan Allah, bukan Syawal. Syaitan dibelenggu pada Ramadan dan dibebaskan pada 1 Syawal 

7. Solat tarawih tapi tak qiamullail pada lailatul qadar - Nabi kadang2 meninggalkan tarawih. Tapi Nabi akan struggle pada 10 malam terakhir untuk cari laylatul qadr. Pahala bonus 1000 bulan tu. Wow! ..

8. Puasa tapi tak solat - pahala puasa pending sebab tak solat. Ayoyo! ....

9. Sibuk beribadah, lupa cari ilmu -bulan Ramadan bulan Ilmu... Semua ibadah tiada guna tanpa ilmu. Ada juga yang larang tazkirah ketika Ramadhan

10 Gagal upgrade  iman selepas lalui Ramadhan -ibarat dah harungi sungai yang jernih dan segar tapi kotoran di badan sengaja tak dibersihkan.



Ramadhan Kareem!!Selamat berpuasa
Let us make this Ramadhan as the best Ramadan ever! 


Jangan lupa nanti sis free jemput cuci2 mata tengok jubah
baru diblog kami ya.. Sekian, jaga diri baik-baik ya.

Admin Iman
WhatsApp +0197672123

Size: 38, 40, 42, 44, 46, 48
Normal Price: RM89  + RM10 (Postage)
Special Price for members: RM70 + FREE POSTAGE
*Harga Termasuk 6% GST
Jimat RM29!!

Size: 38, 40, 42, 44, 46, 48
Normal Price: RM89  + RM10 (Postage)
Special Price for members: RM70 + FREE POSTAGE
*Harga Termasuk 6% GST
Jimat RM29!!


Size: 38, 40, 42, 44, 46, 48
Normal Price: RM149  + RM10 (Postage)
Special Price for members: RM110 + FREE POSTAGE
*Harga Termasuk 6% GST
Jimat RM49!!
Size: 38, 40, 42, 44, 46, 48
Normal Price: RM149  + RM10 (Postage)
Special Price for members: RM110 + FREE POSTAGE
*Harga Termasuk 6% GST

Jimat RM49!!

Jom follow kami di Instagram JubahMuslimahOfficial

Jumpa sis disana ya 


Just WhatsApp ke no 019-767-2123
untuk sebarang pertanyaan/belian 


[JPC-24] Jubah Straight Cut Plain, Limited Stock ツ

Dari Kiri: Green, Blue, Purple, Grey







➊ Jubah Straight Cut Plain, Limited Stock 
➋ Code: JPC-24
➌ Size: 38, 40, 42, 44, 46, 48
➍ Warna (Dari Kiri): Green, Blue, Purple, Grey
➎ MaterialFusan 
♯ Fusan: sedikit berat sejuk tak ikut bentuk badan tak licin tak berkilat tak jarang tak stretchable


P/S: Unit ukuran adalah dalam "inci". Kalau nak tahu ukurlilit, just darab 2 terhadap nilai lebar OK \(^◡^ )/


JPC-24Ciri- ciri: Span tebal, zip depan 14.5", poket kanan, zip hujung tgn 5.5"
384042444648
Bahu14.5"15"15"16"16.5"17"
Lengan22"22"22"22"22"22.5"
Lebar Ketiak9.5"10"10.5"11"11.5"12"
Lebar Dada18.5"19.5"20.5"21.5"22.5"23.5"
Labuh55"55"55"55"55"55"
Lebar Pinggul21.5"22"22.5"24.5"25.5"26"
Lebar Kaki29.5"30.5"31"32"33.5"34"




➊ Normal Price: RM149 + RM10 (postage)
➁ Special Price for members: RM110 + FREE POSTAGE
(Harga Termasuk 6% GST)
Jimat LEBIH RM49!!
➌ Daftar Member (Ahli): http://bit.ly/DaftarAhli-Cara2
➃ Teknik tentukan saiz: http://bit.ly/KaedahTentukanSaiz
➎ Terma & Syarat: http://bit.ly/PembelianJubah
➅ Kaedah Bayaran: http://bit.ly/BIMBm2uCIMB
➐ Order Form: http://bit.ly/OrderFormJubah






























 




3 LANGKAH MUDAH BELIAN






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...